Polievka z medvedieho cesnaku s orechovým mliekom
Ešte stále nájdeme vonku medvedí cesnak, úžasnú rastlinku so zdravotnými benefitmi.
Medvedí cesnak je zázrak na:
- posilnenie imunity
- tráviace ťažkosti
- vysoký krvný tlak
- protizápalové a detoxikačné účinky
Suroviny, ktoré potrebujeme na polievku z medvedieho cesnaku:
3 – 4 ošúpané a nakrájané zemiaky
3 hrste umytého medvedieho cesnaku
2 lyžice olivového oleja
1 cibuľa
soľ, korenie
opečený chlebík
1 pohár rastlinného mlieka
3 -4 poháre čistej vody
POSTUP:
Podusíme cibuľku na olivovom oleji, pridáme nakrájaný a umytý medvedí cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme nakrájané zemiaky alebo nastrúhané zemiaky, podusíme, zalejeme vodou a necháme 30 minút povariť polievku. Necháme vychladnúť, rozmixujeme do krémova. Na záver pridáme do polievky asi pohárik rastlinného mlieka z vlašských orechov, prihrejeme polievku, dochutíme podľa chuti. Podávame s opečeným chlebíkom. Máme chutnú a veľmi zdravú polievku 🙂
Rastlinné mlieko:
1 pohár orechov (vlašské, kešu, lieskovce, …)
2 poháre vody
1 lyžica medu (agáve, kukuričný sirup, …)
trošku vanilky (ideálne vanilkový lusk)
POSTUP:
Necháme orechy 4 hodiny alebo cez noc namočené vo vode. Scedíme, prepláchneme orechy a vložíme do mixéra, zalejeme dvoma pohármi čistej vody, osladíme. Rozmixujeme, precedíme cez sitko alebo gázu. Uchovávame v sklenenej nádobe a v chladničke.
Ak ťa zaujíma výživa a zdravé pochúťky, sleduj náš Ham-pi Youtube kanál, kde robíme zaujímavé rozhovory s odborníkmi na zdravú výživu a tiež zdravé recepty. Pridaj sa k nám a zažiť event Vedomá žena, kde RNDr. Barabara Sviežená, Phd. bude hravou a interaktívnou formou vysvetľovať ako funguje ľudský organizmus, aké výživné látky telo potrebuje aj vtedy, keď chceme chudnúť.