Avokádo je potravina plná zdravých tukov, obsahuje vitamín C, K, B, E. Taktiež obsahuje malé množstvo horčíka, mangánu, medi, železa, zinku, fosforu, vitamínu A, B1, B2 a B3, plné vlákniny a ďalších „výživností“.

POSTUP:

Avokádo očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky ktoré pokvapkáme limetkovou šťavou. Alebo si z neho pripravíme nátierku.

Nátierku si pripravíme:

Avokádo rozmiešame s vidličkou, s jarnou cibuľkou, 1cajova lyžička limetkovej šťavy ,soľou a korením.
Ďalej si pripravime varené alebo pošírované vajíčka.
Pošírované vajíčko – príprava:
Dáme zovrieť 1l vody s jednou lyžicou jablčného alebo vínneho octu. Keď voda začne vrieť rozmiešame ju aby sme vytvorili vír. Do kovovej naberačky si rozbijeme vajíčko a posolíme ho. Do vriacej, víriacej vody vajíčko z naberačky vylejeme. Za občasného premiešania aby sa voda neprestala točiť, varíme 1 minútu.
Chlebík ja opekám iba zo spodnej strany aby sa dobre jedol a nerozprával v rukách ale pri tom bol stále mäkký.
Na chlebík natrieme avokádovú nátierku alebo poukladáme plátky avokáda a položíme poširovane alebo varené vajíčko.
Receptík: Avokádový chlebík dva krát inak.