Ešte stále nájdeme vonku medvedí cesnak, úžasnú rastlinku so zdravotnými benefitmi.

Medvedí cesnak je zázrak na:

  • posilnenie imunity
  • tráviace ťažkosti
  • vysoký krvný tlak
  • protizápalové a detoxikačné účinky

Suroviny, ktoré potrebujeme na polievku:

3 – 4 ošúpané a nakrájané zemiaky

3 hrste umytého medvedieho cesnaku

2 lyžice olivového oleja

1 cibuľa

soľ, korenie

opečený chlebík

1 pohár rastlinného mlieka

3 -4 poháre čistej vody

POSTUP:

Podusíme cibuľku na olivovom oleji, pridáme nakrájaný a umytý medvedí cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme nakrájané zemiaky alebo nastrúhané zemiaky,  podusíme, zalejeme vodou a necháme 30 minút povariť polievku. Necháme vychladnúť, rozmixujeme do krémova. Na záver pridáme do polievky asi pohárik rastlinného mlieka z vlašských orechov, prihrejeme polievku, dochutíme podľa chuti. Podávame s opečeným chlebíkom. Máme chutnú a veľmi zdravú polievku 🙂

 

Rastlinné mlieko:

1 pohár orechov (vlašské, kešu, lieskovce, …)

2 poháre vody

1 lyžica medu (agáve, kukuričný sirup, …)

trošku vanilky (ideálne vanilkový lusk)

POSTUP:

Necháme orechy 4 hodiny alebo cez noc namočené vo vode. Scedíme, prepláchneme orechy a vložíme do mixéra, zalejeme dvoma pohármi čistej vody, osladíme. Rozmixujeme, precedíme cez sitko alebo gázu. Uchovávame v sklenenej nádobe a v chladničke.

Polievka z medvedieho cesnaku s orechovým mliekom